densandeblog

Etiopien, Afrika

Dag 4 – fra bustur til roadtrip

Det eneste jeg lige akkurat er i stand til at tyde på denne busbillet er mit eget navn. Og det blev jeg nødt til selv at skrive.

500 km ubesværet bustur på 9 timer. Hvad tror du selv makker? Det her er Etiopien!

Dagen startede sådan set fint ud – vi stod op kl. 4 og gik ned til busholdepladsen så vi kunne nå afgangen kl. 5. Billetkontrol, bagagen op på taget og ind for at finde en plads. Så langt så godt. Klokken nåede imidlertid at blive 6.30 før bussen var fyldt og vi kunne køre.

Kl. 10 vågner jeg fra min formiddagslur ved at bussen er stoppet i en lille flække et sted på vejen. Der er kun én asfalteret hovedvej mellem Harar og Addis Ababa. Pausen bliver længere, folk forlader bussen for at gå ud i solen. Motorrummet ved siden af førersædet bliver åbnet og en mekaniker kommer forbi, ser lidt på maskinen og går så igen. Alt foregår på Harari, vi fatter intet, regeringen kunne være blevet væltet, og vi ville ikke ane noget om det. Efter en time forlader alle bussen og vi følger med. Vi får mimet os frem til at bussen er brudt sammen og får refunderet vores biletter.

For tidlig endestation.

Skidegodt, klokken er lidt i middag, vi aner ikke hvor vi er, engelsk er en mangelvare og alle vil til Addis. Så vi gør det eneste vi har lært: Stiller os ud til vejen og råber “Addis Ababa”, mens vi vifter med armene. Og her bliver den hvide mands privilegie relevant, for der går ikke mere end 20 minutter før en chauffør forbarmer sig over os, og vi sidder i en proppet minibus med retning vestpå.

Herfra gik turen støt fremad, og efter et par andre hændelser vi heller ikke fattede en brik af, der blandt andet medførte endnu et køretøjsskift i Nazret, ankom vi til sidst til Addis kl. 21 efter 16 timer på farten. Herfra gik vi lidt, indtil vi fandt en taxachauffør som vi med møje og besvær fik guidet hen til et guesthouse vi havde læst om.

En burger og et ATM-besøg senere var den dag også slut. Og sådan blev en 9 timers bustur til et 16 timers roadtrip.

Notér dig de plastikovertrukne stole, malingspletterne på bordet og panoramavinduet på 5. sal. Også burgeren var helt galt på den. Løsningen var et ligeså syret billede.

2 Kommentarer

 1. Kære Jens
  Tusind tak for den fine beskrivelse, af Jeres første dage i det fremmede,,,,,
  Vi sidder her & holder nytår – vi er mig & Helle, Marianne & din bedstefar. Vi taler, bla. om hvor varmt der er omkring Jer. Ha´ det godt, de kærligste hilsner herfra!!!

  • densandejenner

   1. januar 2018 at 6:34

   Hej Jan,
   Godt nytår til jer alle – jeg er glad for at I nyder at læse med. Hils omkring dig!
   Kh. Jens

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*

© 2020 densandeblog

Tema af Anders NorenOp ↑